Skovårdsguide

Läs vår skovårdsguide. Att ta hand om och vårda sina skor är både miljövänligt och ekonomiskt. Med rätt skovård kan skor få fler levnadsår och du slipper lägga pengar på nya. Vi ger våra absolut bästa tips för att förlänga skornas livstid:

Läs Mer
1

Undvik att använda skorna två dagar i rad. Eftersom vi människor kan svettas flera centiliter på en dag behöver skorna tid för att torka. Under denna tiden är det bra att lägga in skoblock i skorna så de håller formen.

2

Använd ett skohorn eller skoknekt. Allt för ofta använder personer sina fingrar för att trycka ner foten i skon eller så trycker man bara ner foten. Om man istället använder ett skohorn eller en skoknekt minskar risken för att skons bakkappa förstörs.

3

Knyt alltid upp skosnörena. Detta är ett enkelt sätt att minska slitaget på skorna och faktiskt förlänga skons livslängd.

4

Rengör rätt. Rengör, smörj in och impregnera dina skor regelbundet. Glöm inte att impregnera skorna innan första gången du använder dem.

Vill du läsa mer om hur du sköter dina skor efter olika material så klicka dig vidare och läs våra tips. Vi skriver även om vilka skovårdsprodukter du alltid bör ha hemma.